Cryoterapi i Stavanger

Cryoterapi reduserer:

 

 • Reduser fett

 • Reduser cellulitter

 • Reduser strekkmerker

 • Hudforbedring

 • Generell helseforbedring

Med Smart Behandlings behandlergaranti slipper du å betale for behandlingen hvis du mot formodning blir misfornøyd.

Booking

Book Smart Cryobehandling i Stavanger

Cryoterapi i Stavanger

Arctik21 Clinic

Arctik21 er en klinikk med cryoterapi og autorisert helsepersonell som hjelper pasienter med fettreduksjon, cellulitter og strekkmerker gjennom cryoterapi. 

Gjennom årene har over 10.000 behandlinger blitt utført på over 4000 pasienter ved Arctik21 i Stavanger.

Adresse:
Kirkegata 46, 4006 Stavanger

Anmeldelser


Kort om cryoterapi

Cryoterapi, også kjent som kuldebehandling, er en innovativ behandlingsform hvor kroppen eksponeres for ekstremt lave temperaturer. Denne terapien, som bruker avansert teknologi for å levere kontrollert kulde til spesifikke områder av kroppen, er anerkjent for sine betydelige helsemessige og terapeutiske fordeler.

Hvordan fungerer cryobehandling?

Ved å anvende intens kulde lokalt, stimulerer cryoterapi kroppens naturlige helingsprosesser. Den lave temperaturen fører til at kroppen reagerer med å øke blodsirkulasjonen til det behandlede området. Dette bidrar til raskere reparasjon av vev og lindring av inflammasjon, noe som er sentralt i behandling av ulike tilstander.

Hvorfor fungerer cryobehandling?

Kulden fra kryoterapien får kroppen til å reagere ved å sende blod til kroppens kjerneregioner. Dette øker blodsirkulasjonen og fremmer inflammasjonsreduksjon, smertelindring, fettreduksjon og raskere restitusjon av muskler. De ekstremt lave temperaturene stimulerer også produksjonen av endorfiner, som bidrar til en følelse av velvære.

Plager som cryoterapi behandler

Angst og stress

Cryoterapi kan bidra til å redusere angst og stress ved å stimulere frigjøringen av endorfiner, kjent som «lykkehormoner». Den kalde temperaturen i behandlingen kan ha en avslappende effekt på kroppen, noe som hjelper med å redusere fysisk spenning og fremmer mental klarhet. Dette kan være særlig effektivt når cryoterapi brukes på nakke- og skulderområdet, steder hvor stress ofte manifesterer seg som muskelspenninger.

Betennelse

Ved å anvende kulde direkte på et betent område, kan lokal cryoterapi bidra til å redusere betennelse og smerte. Den kalde temperaturen fører til at blodkar trekker seg sammen (vasokonstriksjon), noe som reduserer blodstrømmen til området og dermed betennelsen. Dette er spesielt nyttig for ledd- og muskelbetennelser. Cryokammer kan også brukes for en mer systemisk effekt, særlig nyttig for tilstander som påvirker flere områder av kroppen.

Cellulitter

Cryoterapi, spesielt lokal behandling, kan bidra til å redusere utseendet av cellulitter. Kulden kan forbedre blodsirkulasjonen og fremme strammere hud, noe som kan minske synligheten av cellulitter. Behandlingen kan spesielt fokusere på vanlige problemområder som lår og rumpe.

Dårlig blodsirkulasjon

Cryokammerbehandling forbedrer blodsirkulasjonen ved først å indusere vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer) og deretter vasodilatasjon (utvidelse av blodårer) etter behandlingen. Denne vekselvirkningen kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen generelt, noe som er gunstig for personer med dårlig sirkulasjon.

Dårlig immunforsvar

Cryokammerbehandling eksponerer hele kroppen for ekstremt lave temperaturer, noe som kan stimulere immunforsvaret. Denne stimuleringen skjer fordi kroppen reagerer på den intense kulden ved å aktivere overlevelsesmekanismer. Dette inkluderer en økning i produksjonen av hvite blodceller, som er viktige for immunresponsen. Denne reaksjonen kan bidra til å styrke immunforsvaret over tid.

Eksem

Ved å bruke lokal cryoterapi på berørte hudområder, kan man redusere kløe og betennelse som er forbundet med eksem. Kulden kan bidra til å roe ned hudirritasjoner og forbedre blodsirkulasjonen i området, noe som fremmer hudens helingsprosess og kan bidra til å redusere symptomer som tørrhet og flakhet.

Fett

Lokal cryoterapi kan anvendes på områder med uønsket fettansamling, som mage, lår eller armer, for å stimulere prosessen kalt kryolipolyse. Denne prosessen innebærer nedkjøling av fettceller, noe som kan føre til at de gradvis brytes ned og reduseres i størrelse. Det er viktig å understreke at dette skal fungere som et supplement til et sunt kosthold og fysisk aktivitet.

Hodepine

For behandling av hodepine, inkludert spenningshodepine og i noen tilfeller migrene, kan lokal cryoterapi anvendes på nakke, skuldre, eller rundt tinningen. Kulden kan hjelpe til med å redusere muskelspenninger og forbedre blodsirkulasjonen, noe som kan lindre hodepinen. Det er imidlertid viktig å merke seg at effekten av cryoterapi på migrene kan variere, og bør diskuteres med en helsefaglig ekspert.

Hudproblemer

Ved å anvende lokal cryoterapi på hudområder, kan man stramme huden, forbedre hudens tekstur og fremme kollagenproduksjon. Dette kan være spesielt nyttig for å bekjempe tegn på aldring, som rynker og slapp hud.

Idrettsskader

Lokal cryoterapi påføres direkte på skadestedet for å redusere betennelse og smerte. Dette kan akselerere helingsprosessen og er spesielt effektivt for idrettsrelaterte skader som forstuinger og muskelstrekk.

Kroniske smerter

Lokal cryoterapi gir direkte smertelindring ved å kjøle ned spesifikke områder, noe som reduserer nerveaktiviteten og betennelse i det området. Dette kan gi midlertidig lindring fra kroniske smerter. Cryokammerbehandling, derimot, påvirker hele kroppen og kan redusere betennelser systemisk, noe som kan være spesielt nyttig for tilstander som fibromyalgi og kronisk ryggsmerter. Kulden reduserer produksjonen av proinflammatoriske cytokiner, som spiller en rolle i vedvarende smerte.

Muskel- og leddsmerter

Lokal cryoterapi reduserer betennelse og smerte ved å senke temperaturen i det behandlede området, noe som resulterer i redusert blodgjennomstrømning og dermed betennelse. Dette er spesielt effektivt for tilstander som artritt, hvor betennelse er en nøkkelfaktor i smerte. Kuldebehandling kan også redusere muskelspenninger, noe som bidrar til smertelindring.

Restitusjon etter operasjon

Bruken av lokal cryoterapi rundt opererte områder kan redusere hevelse og smerte ved å begrense blodgjennomstrømningen og redusere nerveaktiviteten i det behandlede området. Dette kan akselerere helingsprosessen og bidra til mindre arrdannelse, da redusert betennelse ofte fører til bedre helingsresultater.

Psoriasis

Lokal cryoterapi kan bidra til å redusere betennelse og lindre symptomer på psoriasis ved å senke hudtemperaturen, noe som kan hjelpe til å roe ned overaktive immunresponser i huden. Dette kan føre til en reduksjon i rødhet og flakete hud, som er vanlige symptomer på psoriasis.

Søvnproblemer

Cryokammerbehandling kan forbedre søvnkvaliteten ved å redusere stress og fysisk ubehag. Den kalde eksponeringen kan senke kroppstemperaturen, noe som er kjent for å fremme dypere søvn. I tillegg kan reduksjonen i muskelspenninger og stressnivå bidra til en mer avslappende søvn.

Tretthet

Cryokammerbehandling kan gi en energiboost ved å stimulere blodsirkulasjonen og øke oksygenopptaket i hele kroppen. Dette kan føre til økt energinivå og redusert tretthet. Kuldeeksponeringen kan også stimulere produksjonen av adrenalin og andre hormoner som bidrar til økt våkenhet og vitalitet

Mulige effekter av cryobehandling

Betennelsesreduksjon

Reduserer betennelse i kroppen, ideell for idrettsutøvere, personer med kroniske betennelsestilstander som artritt, og for raskere restitusjon etter fysisk anstrengelse.

Blodsirkulasjon

 1. Klinisk undersøkelse: Legen må først ta en grundig sykehistorie og utføre en fysisk undersøkelse.
 2. MR-undersøkelse: Ofte nødvendig for å vurdere alvorlighetsgraden av prolapsen.
 3. Nevrologiske tester: For å vurdere eventuell nerveskade.
 4. Bekreftelse: En kombinasjon av kliniske funn og bildediagnostikk bekrefter diagnosen.

Fettreduksjon

Bidrar til å redusere fettceller, spesielt i kombinasjon med andre livsstilsendringer, som kan være et supplement til vekttap.

Smertelindring

Effektiv mot muskel- og leddsmerter, inkludert tilstander som revmatisme, fibromyalgi, og post-treningssmerter.

Generell helseforbedring

Cryoterapi kan øke stoffskiftet, bidra til vekttap, og forbedre den generelle helsen og velvære.

Hudforbedring

Cryoterapi Forbedrer blodsirkulasjonen, som kan gi en mer ungdommelig hud, redusere cellulitter og stramme opp huden.

Behandlergaranti

Hva er det?

Dersom du mot formodning er misfornøyd med behandlingen du booker via SmartBehandling.no, skal du slippe å betale for den.

Når kan man bruke den?

Du kan benytte deg av garantien hvis du mot formodning er misfornøyd med behandlingen du har hatt.

Hvordan benytter man seg av den?

Etter behandlingen vil du bli fulgt opp av oss. Det er i denne oppfølgingen du kan velge å uttrykke at og hvorfor du ønsker å benytte deg av Smart Behandling sin behandlergaranti.

Hvorfor må du begrunne dette?

Det er to hovedgrunner for at vi ber om begrunnelse:

 1. Samarbeidsvurdering: Vi må kunne vurdere om vi ønsker å fortsette samarbeidet med den aktuelle behandleren.
 2. Forbedringspotensial: Dine tilbakemeldinger er verdifulle for at behandleren skal kunne forbedre seg.

I tillegg så handler det om å unngå misbruk og svindel.

Mer info om cryoterapi

Teori

Hva er grunnprinsippet bak cryoterapi?

Cryoterapi baserer seg på å utsette kroppen for ekstremt lave temperaturer, noe som utløser en naturlig forsvarsreaksjon. Denne reaksjonen inkluderer forbedret blodsirkulasjon, redusert betennelse og aktivert cellefornyelse.

Hvorfor bruker man ekstrem kulde i behandlinger?

Ekstrem kulde brukes for å raskt senke hudtemperaturen, noe som utløser en rekke fysiologiske responsmekanismer. Dette inkluderer redusert betennelse, smertelindring og økt metabolisme.

Hvordan påvirker kulde kroppens fysiologi?

Kuldeeksponering fører til innsnevring av blodårer (vasokonstriksjon), redusert nerveaktivitet (som lindrer smerte), og økt produksjon av endorfiner, som bidrar til velvære.

Hvilke vitenskapelige teorier støtter effektiviteten av cryoterapi?

Cryoterapi støttes av teorier om termoregulering og stressrespons. Når kroppen utsettes for kulde, reagerer den ved å øke blodsirkulasjonen og metabolismen, noe som teoretisk kan fremme helbredelse og velvære.

Fakta

Hva er de dokumenterte fordelene med cryoterapi?

Cryoterapi har vist seg å være effektiv for smertelindring, betennelsesreduksjon, forbedring av hudtilstander og noen ganger for å forbedre søvnkvaliteten og redusere stress.

Er det noen offisiell statistikk på cryoterapis effektivitet?

Det finnes varierende statistikk, men mange studier viser positive resultater for spesifikke anvendelser som smertelindring og betennelsesreduksjon, særlig blant idrettsutøvere.

Hvor vanlig er bruk av cryoterapi globalt?

Cryoterapi blir stadig mer populært globalt, spesielt i velværeindustrien og blant idrettsutøvere, men også som en alternativ behandlingsform for ulike helseplager.

Hva sier den nyeste forskningen om cryoterapi?

Nyere forskning understreker potensielle fordeler, men påpeker også behovet for ytterligere studier for å fullt ut forstå effektene og sikre riktige behandlingsprotokoller.

Praktiske spørsmål

Hvor finner man cryoterapitjenester?

Cryoterapitjenester tilbys ofte på spa, fysioterapiklinikker, idrettssentre og dedikerte cryoterapistudioer.

Når er den beste tiden på dagen å gjøre cryoterapi?

Det er ingen spesifikk «beste tid» for cryoterapi; det kommer an på individuelle rutiner og preferanser. Noen foretrekker morgen for å kickstarte dagen, mens andre foretrekker kvelden for avslapping.

Hvem er kvalifisert til å administrere cryoterapi?

Kvalifiserte cryoterapeuter, ofte med bakgrunn i helsevitenskap, fysioterapi eller lignende felt, samt spesifikk opplæring i cryoterapi, bør administrere behandlingen.

Hvilke typer cryoterapimaskiner brukes oftest?

De mest brukte maskinene inkluderer hele kroppens cryokamre og lokale cryoterapienheter, som cryo «pistoler» eller «strykejern»-lignende enheter for lokal behandling.

Behandling og effekt

Hvordan måler man effekten av cryoterapi?

Effekten av cryoterapi måles ofte gjennom pasientens subjektive rapportering av symptomer som smertelindring, forbedret mobilitet eller hudtilstand. Objektive målinger kan inkludere betennelsesmarkører i blodet.

Hvor raskt kan man forvente resultater etter en cryobehandling?

Noen pasienter rapporterer umiddelbar lindring etter behandlingen, spesielt i forbindelse med smertelindring og muskelavslapping, mens andre effekter, som forbedret hudtilstand, kan ta lengre tid.

Hvem opplever mest fordelaktig effekt av cryoterapi?

Personer med muskel- og leddsmerter, idrettsutøvere som trenger rask restitusjon, og de som søker etter alternativ behandling for hudproblemer og stress, kan oppleve mest fordelaktig effekt.

Hvilke tilstander responderer best på cryoterapi?

Cryoterapi er mest effektivt for betennelsesrelaterte tilstander, muskel- og leddsmerter, visse hudtilstander, og som et hjelpemiddel i restitusjon etter fysisk anstrengelse.

Alternative behandlinger

Hvilke alternative behandlinger finnes for tilstander som cryoterapi behandler?

Alternativer til cryoterapi kan inkludere varmeterapi, massasje, akupunktur, fysioterapi, og bruk av antiinflammatoriske medisiner eller smertestillende.

Er det noen tilfeller der alternative behandlinger er å foretrekke fremfor cryoterapi?

Ja, i tilfeller der pasienter har visse medisinske tilstander som Raynauds syndrom, perifer vaskulær sykdom, eller er overfølsomme for kulde, kan alternative behandlinger være mer passende.

Hvordan sammenligner effekten av cryoterapi med andre behandlingsmetoder?

Effekten av cryoterapi sammenlignet med andre behandlinger varierer avhengig av tilstanden. For noen tilstander kan cryoterapi være mer effektiv, mens for andre kan alternativ behandling være bedre.

Kan cryoterapi kombineres med andre behandlingsformer for økt effekt?

Ja, cryoterapi kan ofte kombineres med andre behandlinger, som fysioterapi eller massasje, for å øke effektiviteten og oppnå en mer helhetlig tilnærming til behandling.

Komplemenetære tiltak

Hva bør pasientene unngå?

Pasientene bør unngå alkohol og bruk av betennelsesdempende medikamenter rett før behandlingen, da dette kan påvirke kroppens naturlige inflammatoriske respons og dermed effekten av behandlingen.

Er det noen livsstilsendringer som kan forsterke effekten av cryoterapi?

Inkludering av en sunn diett, regelmessig trening og tilstrekkelig hvile kan forsterke effekten av cryoterapi.

Hvordan kan ernæring påvirke resultatene av cryoterapi?

Et balansert kosthold rikt på antioksidanter og antiinflammatoriske matvarer kan forbedre kroppens respons på cryoterapi og bidra til bedre helbredelse.

Treningsformer som anbefales sammen med cryoterapi?

Lett til moderat trening, som yoga eller svømming, anbefales ofte for å supplere effekten av cryoterapi og fremme generell velvære.

Hvordan kan stresshåndteringsteknikker supplere effekten av cryoterapi?

Teknikker som meditasjon, dyp pusting og progressiv muskelavslapning kan redusere stressnivået og forbedre den generelle effekten av cryoterapi.

Risiko og begrensninger

Hvilke potensielle bivirkninger kan oppstå fra cryoterapi?

Potensielle bivirkninger inkluderer nummenhet, rødhet, prikking i huden og i sjeldne tilfeller frostskader. Det er også en risiko for lavt oksygennivå i hele kroppens cryokamre hvis de ikke brukes korrekt.

Hvem bør unngå cryoterapi?

Personer med visse helseforhold som alvorlig hypertensjon, hjertesykdom, Raynauds syndrom, og graviditet bør unngå cryoterapi.

Er det noen langtidseffekter knyttet til bruk av cryoterapi?

Det er for øyeblikket ingen kjente skadelige langtidseffekter av cryoterapi ved riktig bruk, men det er behov for mer forskning for å fullt ut forstå langtidseffektene.

Hvilke medisinske tilstander kan forverres av cryoterapi?

Tilstander som Raynauds syndrom, perifer neuropati, og visse hudlidelser kan forverres av cryoterapi.

Cryoterapi og utdanning

Hvordan blir man cryoterapeut?

For å bli en cryoterapeut er det viktig med en grunnutdanning i helsefag, som fysioterapi, sykepleie, idrettsvitenskap eller et lignende felt. I tillegg kreves spesifikk opplæring og sertifisering i cryoterapi, som omfatter både teoretiske og praktiske aspekter av behandlingen.

Hva bør man ha av kompetanse?

En cryoterapeut bør ha en dyp forståelse av menneskekroppens fysiologi, spesielt i forhold til respons på kulde. Kunnskap om sikkerhetsprotokoller og førstehjelpsprosedyrer er også avgjørende. Evnen til å vurdere når cryoterapi er uegnet for en klient er også viktig.

Er det en beskyttet tittel?

«Cryoterapeut» er vanligvis ikke en beskyttet tittel, og kravene for å bruke denne betegnelsen kan variere mellom ulike land og regioner. Det er viktig å sjekke med lokale helsemyndigheter for å forstå kravene og standardene som gjelder i det aktuelle området.

Hvem bør man unngå å gå til?

Det anbefales å unngå terapeuter som ikke har noen formell helseutdanning eller som mangler sertifisering i cryoterapi. Terapeuter som ikke kan dokumentere sin kompetanse eller som praktiserer i etableringer som ikke overholder sikkerhetsstandarder bør også unngås. Sikkerhet og kunnskap om kroppens helse er avgjørende for å praktisere cryoterapi på en trygg og effektiv måte.

Før cryobehandling

Hva bør man unngå før en cryobehandling?

Unngå alkohol, tung mat og overdreven hydrering rett før behandlingen. Det er også viktig å unngå bruk av kremer eller fuktighetskrem på huden rett før behandlingen.

Er det nødvendig med spesiell forberedelse før cryoterapi?

Spesiell forberedelse er vanligvis ikke nødvendig, men det anbefales å ha tørr hud og å fjerne smykker og metallgjenstander før behandlingen.

Hvordan påvirker mat og drikke før behandling effekten av cryoterapi?

Spising av tung mat eller inntak av alkohol kan påvirke kroppens evne til å regulere temperatur og kan påvirke personens toleranse for kulde.

Hva bør pasientene unngå?

Pasientene bør unngå alkohol og bruk av betennelsesdempende medikamenter rett før behandlingen, da dette kan påvirke kroppens naturlige inflammatoriske respons og dermed effekten av behandlingen.

Under cryobehandling

Hva er normalt å føle under en cryobehandling?

Det er normalt å føle intens kulde og en lett prikkende følelse i huden. Noen kan også oppleve en økning i hjertefrekvensen, men behandlingen skal ikke forårsake smerte.

Hvor lenge varer en typisk cryobehandling?

En cryokammer behandling varer typisk mellom 2 til 4 minutter, mens lokal cryobehandling kan vare opptil 30 minutter, avhengig av behandlingsområdet og tilstanden som behandles.

Hvilke sikkerhetstiltak bør følges under cryoterapi?

Det er viktig å følge instruksjonene fra terapeuten, bruke beskyttelse for ekstremiteter som hansker og sokker, og unngå å røre ved innsiden av cryokammeret under behandlingen.

Er det normalt å oppleve ubehag under cryoterapi?

Lett ubehag på grunn av kulden er normalt, men behandlingen skal ikke være smertefull. Ved alvorlig ubehag eller smerte bør behandlingen avbrytes umiddelbart.

Etter cryobehandling

Hva er anbefales etter cryobehandling?

Etter en cryobehandling er det anbefalt å kle seg varmt og utføre lett fysisk aktivitet for å stimulere blodsirkulasjonen. Det er også viktig å holde seg hydrert.

Er det noen umiddelbare bivirkninger man bør være oppmerksom på?

Umiddelbare bivirkninger kan inkludere rødhet i huden og en prikkende følelse. Disse bivirkningene er vanligvis midlertidige og forsvinner raskt.

Hvor lenge varer effekten av en cryobehandling?

Effekten av en enkelt cryobehandling kan variere, men mange opplever forbedringer i flere dager. Regelmessige sesjoner kan gi mer langvarige resultater.

Kan man utføre fysisk aktivitet umiddelbart etter cryoterapi?

Lett til moderat fysisk aktivitet er vanligvis greit umiddelbart etter behandlingen. Det er imidlertid viktig å lytte til kroppen og unngå intens trening hvis man føler seg svimmel eller uvanlig sliten.